У Франції за телефонні розмови під час руху забиратимуть водійські права — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції за телефонні розмови під час руху забиратимуть водійські права

Технології&Авто
529
Французьких водіїв за використання мобільного телефону під час руху не лише штрафуватимуть, а й позбавлятимуть прав на 72 години, а в окремих випадках терміном від 6 місяців до року.
Відповідний урядовий декрет № 2020-605 від 18 травня 2020 року набув чинності напередодні, пише французьке видання Actu17.
“Уряд щойно змінив положення законодавства щодо використання телефону під час руху. Правопорушення може бути покаране більш суворо в окремих випадках, починаючи з четверга. Відтепер порушника штрафують за користування мобільним телефоном, його водійські права можуть бути вилученими як запобіжний захід на термін до 72 годин і більше, якщо він одночасно є винуватцем більш важких правопорушень”, – пише видання.
Згідно з новими положеннями, упродовж триденного обмежувального періоду префект має повноваження видати наказ про припинення дії посвідчення водія терміном від 6 місяців до 1 року у випадку дорожньо-транспортної пригоди, яка спричинила смерть людини або заподіяла їй тілесні ушкодження.
За використання телефону під час водіння авто порушник повинен буде сплатити штраф у розмірі 135 євро, а у його водійському посвідченні буде нараховано 3 штрафні бали.
Французьке видання наводить перелік із 10 правопорушень, які в поєднанні з використанням телефону в руці можуть призвести до відкликання посвідчення водія. Це зокрема, пересування у крайньому правому ряду проїжджої частини; маневрування або зрушення з місця авто без попереджувальних світлових сигналів, недотримання безпечних відстаней між транспортними засобами; перетинання або перекриття суцільних ліній дорожньої розмітки; недотримання абсолютної зупинки перед червоним, постійним або миготливим світлом світлофора; проїзд перехресть на постійне жовте світло світлофора; порушення обмежень швидкості. Крім того, жорстко каратимуть за безпідставне різке гальмування, порушення правил обгону, ігнорування пріоритетного права проїзду на зупинках та автошляхах, а також за порушення на пішохідних переходах.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас