"Хрещатик": Прийнято рішення про подальшу капіталізацію банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Хрещатик": Прийнято рішення про подальшу капіталізацію банку

Фондовий ринок
77
Комерційний банк „Хрещатик”, створений у травні 1993 року, сьогодні завоював репутацію стабільної, надійної та універсальної фінансово-кредитної установи, орієнтованої на співпрацю зі столичними підприємствами, міською інфраструктурою, комунальними службами, малим і середнім бізнесом.
Запорукою успішного розвитку „Хрещатика” стали стабільна клієнтська база і комплексний підхід до обслуговування всіх категорій клієнтів, інноваційність і вдосконалення банківських операцій, творчий підхід до розширення асортименту пропонованих послуг і продуктів, постійне підвищення якості систем управління роботою банку, впровадження принципів корпоративізму. Особливо динамічний розвиток банку у 2003 році був зумовлений насамперед вибором вірної стратегії розвитку з боку топ-менеджмента, а впровадження нових стандартів управління дали змогу продемонструвати високі показники роботи. Як зазначив голова Правління Дмитро Гриджук, „у банку вдалося реалізувати чітку і прозору модель роботи, яка передбачала створення правил роботи, визначала стандарти обслуговування, основні риси корпоративної культури і стилю”.
Загальні збори акціонерів банку, що відбулися 27 лютого, одноголосно затвердили звіт Правління про підсумки фінансово-господарської діяльності ВАТ КБ «Хрещатик» за 2003 р., річний баланс і звіт про прибутки і збитки за минулий період, підтверджені вже четвертий рік поспіль міжнародною аудиторською фірмою “Ernst@Young” та вітчизняним аудитором — фірмою «АПіК». Збори ще раз засвідчили динамізм розвитку банку, планомірність і прозорість його функціонування у банківському секторі держави.
Прийнято рішення про подальшу капіталізацію банку до 140 млн грн шляхом додаткової емісії акцій номінальною вартістю 1 тис. грн, підписка на які триватиме з 26 квітня по 25 червня поточного року. Кошти, залучені в ході емісії, банк спрямовуватиме на розвиток інфраструктури (35%) і збільшення обсягу активних операцій (65%). Намічені конкретні заходи щодо збільшення дохідності активів і капіталу, забезпечення прибутковості і підвищення рентабельності роботи банку в цілому.
Ще одним свідченням стабільності і прибутковості банку є щорічна виплата дивідендів акціонерам, які отримують їх уже третій рік підряд. У цьому році сума, спрямована на дивіденди, становить понад 55 % одержаного прибутку.
Отже, сьогодні Комерційний банк „Хрещатик” — це розгалужена мережа з 35 установ, що динамічно розвивається по всій території України та обслуговує близько 10 тисяч клієнтів; ефективне супроводження бізнесу клієнтів у різних регіонах країни і за кордоном; плідне співробітництво на міжнародному фінансовому ринку; новітні технології ведення банківського бізнесу; впровадження і вдосконалення нових якісних продуктів і послуг, стабільна прибутковість, зниження ризикованості операцій, сучасний менеджмент і колектив високопрофесійних працівників.
Нещодавно КБ „Хрещатик”, який, за висновком „Української інвестиційної газети”, розвивається на вітчизняному ринку найдинамічніше, увійшов у категорію крупних банків України.
Довідково: Станом на 1 січня 2004 року обсяг чистих активів банку дорівнював 957,9 млн грн і збільшився з початку минулого року вдвічі (з 477,8 млн грн); обсяг чистих зобов’язань становив 839,7 млн грн (на 1 січня 2003 року — 404,5 млн грн); обсяг кредитно-інвестиційного портфеля дорівнював 590,8 млн грн (на 1 січня 2003 року — 298,9 млн грн). Статутний капітал банку на 1 січня 2004 року становив 100 млн грн (на початок 2003 року — 60 млн грн).
За результатами 2003 року прибуток банку дорівнював 6,4 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас