Gilead повідомила про ефективність короткострокового прийому препарату від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Gilead повідомила про ефективність короткострокового прийому препарату від коронавірусу

Технології&Авто
560
Американська біофармацевтична компанія Gilead Sciences Inc. у середу оприлюднила інформацію, що стосується двох клінічних випробувань експериментального препарату remdesivir для лікування коронавірусної інфекції.
Gilead повідомила, що в результаті третьої фази відкритого тестування препарату на пацієнтах у важкому стані були виявлені однакові результати як у тих, хто приймав ліки протягом п’яти днів, так і у тих, хто проходив 10-денний курс лікування.
Як мінімум 52% учасників дослідження були виписані з лікарні після 14 днів лікування, при цьому повідомляється про “клінічне одужання” щонайменше 53% з цих пацієнтів.
“Дослідження демонструє можливість лікування деяких пацієнтів протягом п’яти днів, що може дозволити істотно збільшити кількість пацієнтів, яких можна лікувати за допомогою наявних у нас запасів remdesivir”, – сказав головний медичний фахівець Gilead Мердад Парсі.
За кілька хвилин до виходу цих даних Gilead також повідомила, що результати проведених на урядовому рівні клінічних досліджень ефективності remdesivir для важко хворих пацієнтів з COVID-19 відповідають основній кінцевій меті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас