Українські компанії та експортно орієнтовані підприємства знову почали відчувати проблеми зі своєчасним відшкодуванням ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії та експортно орієнтовані підприємства знову почали відчувати проблеми зі своєчасним відшкодуванням ПДВ

Фондовий ринок
407
Державна казначейська служба України (ДКСУ) знову затримує своєчасне бюджетне відшкодування податку на додану вартість за поставлену на експорт продукцію компаніям і підприємствам, які наповнюють державний бюджет валютною виручкою.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі найбільшої в Україні гірничо-металургійної групи “Метінвест”, сума невідшкодованого компанії в автоматичному режимі ПДВ склала близько 1 млрд грн.
“Крайній термін відшкодування ПДВ в автоматичному режимі за лютий був учора, проте підприємства групи не отримали кошти за поставлену на експорт продукцію. Всього по групі близько 1 млрд грн невідшкодованого ПДВ. Найбільші одержувачі податку – ММК ім. Ілліча, Центральний ГЗК, а також спільні з “Метінвестом” підприємства “Запоріжсталь” і Південний ГЗК “, – пояснили в пресслужбі.
При цьому в компанії відзначили, що в останній раз подібна проблема з автоматичним відшкодуванням ПДВ була в січні поточного року, підкресливши, що це оборотні кошти підприємств, на які закуповується сировина, розплачуються за контрактами з підрядниками і виплачується зарплата.
У свою чергу, згідно з даними Держказначейства, останнім бюджетне відшкодування ПДВ було 22 квітня – 5,35 млрд грн – і залишалося незмінним протягом останнього тижня, вказує ДКСУ.
В цілому по великих компаніях затримка автоматичного відшкодування ПДВ становить близько 4 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • “Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка: від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
  • Основними акціонерами “Метінвесту” є група СКМ (71,25%) і “Смарт-холдинг” (23,75%), які спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас