НБУ чекає роз'яснень від регуляторів щодо низки положень нового закону про фінмоніторинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ чекає роз'яснень від регуляторів щодо низки положень нового закону про фінмоніторинг

Казна та Політика
807
Низка положень Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” не належить до компетенції Нацбанку.
Тому, незважаючи на те, що закон набирає чинності 28 квітня 2020 року, Нацбанк ще чекає додаткових роз’яснень від регуляторів щодо застосування цих норм.
Про це заявив директор департаменту платіжних систем Олексій Шабан.
“Є низка питань, які не стосуються ні банків, ні фінансових установ. Наприклад, перевірка ріелторами джерел походження коштів у клієнтів, ідентифікація покупця при купівлі коштовностей більше визначеної суми, ідентифікація при страховій виплаті. На ці та інші питання Нацбанк не може відповісти, тому що регулювання цих суб’єктів первинного фінансового моніторингу не належить до компетенції Національного банку. І ми очікуємо від регуляторів цих сфер додаткових роз’яснень”, – підкреслив Шабан.
Нагадаємо, за словами Шабана, Закон України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” не змінить майже нічого для банків і їхніх клієнтів, оскільки і власник картки платника, і власник картки одержувача вже ідентифіковані банком, і додаткові ідентифікації не потрібні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас