Митні органи зможуть приймати на власні рахунки готівкову валюту в якості застави від нерезидентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митні органи зможуть приймати на власні рахунки готівкову валюту в якості застави від нерезидентів

Особисті фінанси
236
Національний банк урегулював можливість внесення нерезидентами готівкової іноземної валюти.
Про це повідомляє НБУ
Які рахунки: на рахунки, відкриті на ім’я митних органів в установах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, або в уповноваженому банку, з метою надання індивідуальної гарантії у формі грошової застави під час переміщення товарів територією України прохідним транзитом.
Такий крок здійснений з метою приведення нормативно-правової бази у відповідність із Законом України “Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи”.
Дозволяється здійснювати розрахунки в іноземній валюті на території України за операціями з розміщення, виплати доходу та погашення облігацій, казначейських зобов’язань України, номінованих в іноземній валюті, якщо це передбачено проспектом емісії цінних паперів або ж рішенням про емісію цінних паперів (для державних цінних паперів – умовами їх розміщення.
Зазначені зміни затверджені постановою Правління №55 від 24 квітня 2020 року “Про внесення змін до Положення про здійснення операцій із валютними цінностями”. Вони набувають чинності з 25 квітня 2020 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас