Повернення ПриватБанку Коломойському можливе, але малоймовірне - Малюська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернення ПриватБанку Коломойському можливе, але малоймовірне - Малюська

Казна та Політика
722
Повернення в ПриватБанк колишніх власників, зокрема Ігоря Коломойського теоретично можливо, заявив міністр юстиції Денис Малюська. Втім, чиновник запевнив, що такий сценарій малоймовірний.
«Вкрай малоймовірно, але зараз це теоретично можливо. Якщо буде прийнятий законопроект (банківський або так званий антиКоломойский закон. – Ред.) — то таке повернення буде на 99% неможливим. Але якщо чесно, то я навіть не зовсім впевнений, що це йому (Коломойському. – Ред.) потрібно або він цього добивається».
Міністр додав, що залишає ймовірність в 1%, так як не може бути впевнений, що «якийсь суддя не втратить здоровий глузд і не винесе якусь дурницю, яку потім скасують».

Довідка Finance.ua:

  • У грудні 2016 року уряд націоналізував ПриватБанк і вклав у капітал фінустанови понад 155 млрд грн. Уряд у цьому рішенні посилався на пропозицію Нацбанку та ексакціонерів ПриватБанку (в 2016 році найбільшими були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов). Унаслідок цього колишні власники банку втратили всі свої акції. Вони вважають незаконною націоналізацію, а власне банк і держава вимагають від ексакціонерів відшкодування збитків.
  • Нещодавно на позачерговому засіданні Ради депутати прийняли в першому читанні антиКоломойский закон. Після цього в Окружний адмінсуд Києва надійшла заява з вимогою заблокувати підписання та опублікування закону про ринок землі, а антиКоломойский отримав від нардепів 16,3 тис. поправок. Однак парламент змінив регламент ВР і відкрив шлях до прийняття закону.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас