Компанія Коломойського виграла у ПриватБанку суд на 17,6 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Коломойського виграла у ПриватБанку суд на 17,6 млн грн

Фондовий ринок
694
Компанія «Арлан», власниками якої є ексвласники ПриватБанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, виграла у суді проти банку 17,6 мільйона гривень.
Про це йдеться у рішенні Господарського суду Києва.
Суд постановив, що ПриватБанк має заплатити компанії «Арлан» 17,6 мільйона гривень боргу. Борг, про який йдеться, виник ще до націоналізації ПриватБанку. Тоді банк взяв у Національного банку України кредит рефінансування. Компанія «Арлан» виступила поручителем за цим кредитом, заставивши своє майно.
Восени 2019 року Національний банк України почав вимагати в «Арлану» гроші за кредитом, тому компанія підписала з НБУ мирову угоду, погодившись погасити всю суму, про яку йдеться. Згодом «Арлан» подав до суду на ПриватБанк, аби компенсувати виплачені Нацбанку гроші за кредитами, які надавалися ПриватБанку.
ПриватБанк може оскаржити це рішення суду в апеляції.
18 вересня 2019 року повідомлялось, що суд затвердив мирову угоду між «Арлан» та НБУ.
6 травня 2019 року стало відомо, що Національний банк відсудив у компанії «Арлан» нерухомість у Дніпрі. Олігархи подали апеляцію на це рішення суду.
28 серпня 2019 року компанія Коломойського вперше вирішила заплатити за зобов’язаннями перед Нацбанком: Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ та «Нікопольським заводом феросплавів» Коломойського.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас