З початку карантину в в Україні відкриття бізнесу знизилось на 55% (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку карантину в в Україні відкриття бізнесу знизилось на 55% (інфографіка)

Фондовий ринок
546
Темпи створення компаній в Україні у період з 12 березня до 15 квітня цього року знизилися на 54,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це свідчить дослідження аналітиків YouControl.
“Якщо у 2019 році інформація у ЄДР свідчила про появу 5 452 нових компаній, то зараз можна нарахувати лише 2 471 фірму. У деякі дні відбувалося до 50 закриттів бізнесу. І це більш вагомий удар по майбутньому розвитку економіки нашої країни, ніж навіть процес закриття старих бізнесів”, – ідеться в дослідженні.
Галузі, де зареєстровано більше нових компаній, ніж раніше:
  • виробництво фармацевтичних препаратів і матеріалів (збільшилась на 600%);
  • виробництво парфумерно-косметичних засобів (на 100%);
  • добування мінеральної сировини для хімічної промисловості та виробництво мінеральних добрив (на 100%).
За даними YouControl, чисельність компаній з виробництва фармацевтичної продукції у 2020 році зростала швидше, а кількість нових фармоптовиків лишилася практично незмінною.
З початку карантину в в Україні відкриття бізнесу знизилось на 55% (інфографіка)
Який бізнес постраждав від карантину:
  • найбільшого спаду, який виразився зменшенням реєстрацій нових компаній, зазнала неспеціалізована гуртова торгівля — оптова торгівля промисловими товарами;
  • також зернотрейдинг, оренда нерухомості, будівництво, рослинництво, транспорт. Хоча в цих секторах нові компанії попри карантин все ж таки створювалися, але значно нижчими темпами, ніж раніше;
  • найбільш активно закривались в цей час оренда нерухомості, ресторанний бізнес, будівництво, торгівля товарами широкого асортименту;
  • діяльність лікарняних закладів теж постраждала від карантину. Як свідчить статистика, медичні заклади не лише відкривалися (чотири у досліджуваний термін, що на 34% більше за попередній період), а й закривалися ‒ 12 цього року та лише один минулого.
Україна вже найближчим часом відчує негативні наслідки для економіки від паралічу ділового життя. Внутрішня здатність країни генерувати ресурси для боротьби з коронавірусом та наповнювати державний бюджет теж відчує дефіцит від зафіксованого спаду.
З початку карантину в в Україні відкриття бізнесу знизилось на 55% (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з дослідженнями компанії Factum Group Ukraine, кожен п’ятий житель міст України перебуває в неоплачуваній відпустці.
  • Як свідчить дослідження консалтингової компанії McKinsey, через коронакризу до 59 млн робочих місць перебувають у зоні ризику в ЄС і Великобританії – рівень ризику відрізняється залежно від професій і галузей.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас