Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України на рівні "B" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України на рівні "B"

Казна та Політика
604
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України на рівні “B” і погіршило прогноз по ньому з “позитивного” до “стабільного”, йдеться в повідомленні агентства.
“Перегляд прогнозу відображає значний вплив пандемії COVID-19… Підвищені макроекономічні та фіскальні ризики, пов’язані з цим безпрецедентним глобальним шоком, частково повернуть назад поліпшення в Україні в останні роки в плані зниження боргового тягаря, нормалізації перспектив зростання після геополітичних і економічних криз 2014-2015 років і волатильність такого зростання, що знизилася”, – відзначає Fitch.
Агентство прогнозує, що економіка України впаде в 2020 році на 6,5% після зростання на 3,2% в 2019 році, відображаючи пандемічний шок COVID-19 для світової економіки, заходи стримування і слабшу валюту, що впливає на інвестиції і приватне споживання. Споживанню також буде перешкоджати очікуване скорочення грошових переказів домашніх господарств (7,8% ВВП в 2019 році), йдеться в релізі.
Водночас Fitch вказує, що шок буде частково пом’якшений низькою залежністю України від туризму, відносно більш диверсифікованим товарним експортом (включаючи 40% сільськогосподарських сировинних товарів) і цінами на нафту, що знизилися, враховуючи статус країни як чистого імпортера.
“Ми очікуємо, що економіка відновиться до 3,5% в 2021 році відповідно до нашого середньострокового прогнозу зростання для України. Однак існують істотні ризики для наших прогнозів, враховуючи невизначеність щодо масштабів і тривалості спалаху коронавірусу”, – вказує агентство.

Довідка Finance.ua:

  • Фінансовий аналітик ICU Михайло Демків назвав слабкі сторони економіки України, які допомагають їй у час кризи. Серед слабкостей, які зараз є зовсім не слабкою стороною, експерт назвав такі:
  • значна частка продукції агропромислового комплексу в структурі ВВП та експорту. У ситуації, коли економіка всіх країн йде на спад, вони швидше відмовляться від айфонів, а не від базових речей, якими є продукти харчування. Це стане джерелом надходження валютної виручки для країни;
  • низька частка сфери послуг в Україні: це та галузь, яка зараз найбільше страждає у світі, адже люди не відвідують ТРЦ, моли та інше. Зараз, в період карантину, Україні це зіграє на руку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас