Нацбанк планує запровадити вимоги до мінімального розміру капіталу страхових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує запровадити вимоги до мінімального розміру капіталу страхових компаній

Фондовий ринок
240
Національний банк планує запровадити вимоги до мінімального розміру капіталу страхових компаній, а саме 32 млн грн – для non-life компаній, і 48 млн грн – для life компаній.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Якщо говорити про те, що відразу чекає страхові компанії з моменту початку регулювання ринку Національним банком з 1 липня 2020 року, то це перевірка виконання ними розпорядження Нацкомфінпослуг №850 щодо достатності капіталу за результатами першого півріччя 2020 року. Всі інші вимоги з’являться тільки після ухвалення нової редакції закону про страхування. НБУ планує ввести вимоги до мінімального розміру капіталу страхових компаній. Це 32 млн грн – для non-life компаній, 48 млн грн – для life компаній”, – йдеться в повідомленні.
З’являться такі суб’єкти, як спеціалізовані перестраховики, для них розмір капіталу буде 48 млн грн, а також низка компаній, що здійснюють діяльність зі страхування відповідальності, страхування кредитів і поручительств. У них теж будуть вимоги в розмірі 48 млн грн.
“У передфазі переходу з численних видів ліцензій на єдину ліцензію, як це передбачено новою моделлю регулювання, а також заміни видів страхування на класи, ми просто передамо ліцензії чинним страховим компаніям, тому переліцензування не буде”, – зазначили в регуляторі.
НБУ не вимагатиме від кожної страхової компанії такого обсягу структури корпоративного управління, який існує в банках.
“Але ми однозначно вважаємо, що у страхової компанії повинен бути орган нагляду, функцію якого, як правило, виконує наглядова рада: він повинен визначати стратегію розвитку, політику компанії, визначати стратегічні завдання для менеджменту. У невеликих страхових компаніях вимоги до корпоративного управління будуть м’якшими, ніж у великих учасників ринку”, – зазначили в НБУ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас