Замість "Укроборонпрому" планують створити 6 галузевих холдингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість "Укроборонпрому" планують створити 6 галузевих холдингів

Казна та Політика
412
В результаті реформи держконцерну “Укроборонпром” створять 6 галузевих холдингів навколо прогресивних підприємств концерну, а сам “Укроборонпром” ліквідують.
Про це заявив заступник гендиректора концерну і голова офісу трансформації “Укроборонпрому” Роман Бондар.
За його словами, поточна модель управління концерном повинна бути змінена, оскільки вона не забезпечує ефективне управління більш ніж сотнею розрізнених підприємств-учасників концерну.
“В Укроборонпромі готуються до створення щонайменше 6 галузевих держкорпорацій, навколо яких буде консолідовано підприємства за принципом галузевої синергії компетенцій: ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем”, – сказав Бондар.
“Що стосується самого концерну, то в тому вигляді і в тій ролі, для якої він створювався, він точно припинить існування. Ми вважаємо, що “Укроборонпром” повинен бути ліквідований в результаті реформи”, – підкреслив він.
Бондар розповів, що концепція реформи “Укроборонпрому” має 2 частини: кінцеву цільову модель трансформації і перехідну модель – те, як компанія буде працювати з моменту ухвалення необхідного законодавства.
“Після того, як корпорації будуть створені, роль і значення “Укроборонпрому” точно зміняться. У цьому полягає стратегічна розвилка і ключове рішення, які держава повинна буде зробити”, – додав заступник гендиректора “Укроборонпрому”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас