Шмигаль розповів, які сфери бізнесу постраждають від карантину найбільше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, які сфери бізнесу постраждають від карантину найбільше

Фондовий ринок
1560
У період карантину кількість безробітних в Україні досягла двох мільйонів осіб. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«На сьогодні в нас офіційно зареєстровано понад 400 тисяч безробітних. Однак розрахунково ми виводимо більше ніж два мільйони людей, які або втратили роботу, або знаходяться у тимчасових вимушених відпустках, або це так зване приховане безробіття», – сказав прем’єр.
Шмигаль зазначив, що з точки зору економіки, від карантину в Україні найбільше страждають шість сфер, ключовою з них прем’єр назвав громадський транспорт і пасажирські перевезення.
Найбільше страждають. Туризм, громадське харчування, пасажирський транспорт, сфера побутових послуг та роздрібна торгівля непродовольчими товарами. Це ті сфери, які обмежені.
За його словами, у найближчі місяць-півтора уряд створить близько 500 тисяч робочих місць. Зокрема, в соціальній, комунальній та бюджетній сферах. Окрім того, близько 170 тисяч робочих місць планується в сфері дорожнього будівництва і ще близько 150 тисяч – у супутніх сферах.
«Коли ми створювали ці швидкі робочі місця, ми не ставили собі за мету відповідність заробітків з робочими місцями в розвинених країнах Європи. Ми ставили собі завдання створити робочі місця для тих людей, які шукають роботу, щоб мінімально забезпечити себе і свою родину. Це в першу чергу треба зробити», – підкреслив прем’єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас