У Кабміні розповіли, що чекає Україну без співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, що чекає Україну без співпраці з МВФ

Казна та Політика
1149
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав можливі наслідки відсутності співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.
Зокрема, голова уряду зазначив, що умовою МВФ щодо продовження співробітництва з Україною є прийняття так званого “банківського закону” і, за словами Шмигаля, неприйняття цього закону – в цей час “єдиний бар’єр” на шляху до кредитної програми МВФ в обсязі 8 млрд доларів.
“Сподіваюся, що через тиждень-півтора цей бар’єр буде подолано”, – додав Шмигаль.
Разом з тим він додав, що зараз для України не стоїть питання щодо самих грошей МВФ, є питання довіри міжнародних інвесторів, і відсутність співпраці з МВФ “буде означати поганий сигнал для усіх”.
“Це, швидше за все, спричинить відтік з українських цінних паперів, спричинить різкі коливання на курсовому ринку, на ринку капіталів, похитне банківську систему. Пережити то ми переживемо, але питання як переживемо. І головне, скільки часу економіка буде відновлюватися”, – додав він.

Довідка Finance.ua:

  • Як раніше заявляв президент Володимир Зеленський, Україна сподівається, що Міжнародний валютний фонд виділить 8 млрд доларів.
  • За прогнозами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, Україна може отримати перший транш від МВФ вже в травні.
  • Міжнародний валютний фонд очікує серйозного падіння рівня економічного зростання в Україні через коронавірус – до “мінус” 7,7% за підсумками 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас