Влада готує компенсації тим, хто втратив майно через пожежі на Житомирщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада готує компенсації тим, хто втратив майно через пожежі на Житомирщині

Казна та Політика
302
Через пожежі у Житомирській області місцева влада попередньо підраховує збитки, завдані місцевим мешканцям, а Кабінет Міністрів цього тижня обіцяє розглянути питання компенсацій.
Про це Президенту Володимиру Зеленському 20 квітня повідомили на нараді щодо подолання епідемії коронавірусу, передає пресслужба Офісу президента.
За попередніми даними, внаслідок надзвичайної ситуації відселили приблизно пів сотні людей. Орієнтовна сума збитків становить 25 мільйонів гривень. Багато згорілих будинків були порожніми. Жертв серед населення внаслідок пожеж не було.
«Цю допомогу потрібно буде надати з резервного фонду. Якщо люди втратили будинки, якщо їм потрібні будматеріали, треба подивитися, що необхідно — і допомогти. Держава має підтримувати громадян у такий складний період», — наголосив Зеленський.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що причиною масового поширення пожеж стали порушення правил пожежної безпеки.
За його словами, зміни законодавства щодо заходів протипожежної безпеки допоможуть запобігти подібним ситуаціям у майбутньому.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство внутрішніх справ заявило, що розглядає дві основні версії виникнення пожеж на Житомирщині: суховії та навмисний підпал. Останній раз такі масштабні займання там були 24 роки тому.
  • За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, з початку року в Україні пожежі знищили майже 18 тисяч гектарів екосистем. Рятувальники попереджають, якщо ситуація з загоряннями не зміниться, то до кінця року вигорить вся країна.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас