Рахункова палата викрила ГПУ в порушеннях при використанні бюджетних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата викрила ГПУ в порушеннях при використанні бюджетних коштів

Казна та Політика
1147
Рахункова палата виявила порушення при використанні бюджетних коштів Генпрокуратурою. У 2018-2019 роках ГПУ витратила з порушенням чинного законодавства 2,482 млн грн, непродуктивно – 17,3 млн грн і неекономно – 4,2 млн грн. Про це йдеться у звіті відомства про результати проведення відповідного аудиту.
При цьому наголошується, що за той же час ГПУ в цілому отримала з держбюджету на здійснення прокурорсько-слідчої діяльності, підготовки та підвищення кваліфікації кадрів 14,365 млн грн і в цілому забезпечила їх використання на цілі і завдання, визначені паспортом відповідної бюджетної програми.
“Аудитори Рахункової палати зазначають, що Генеральна прокуратура не забезпечила належної ефективності при управлінні бюджетними коштами, наслідком чого стало неповне їх використання та повернення до державного бюджету частини асигнувань загального фонду в сумі понад 71 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
У Рахунковій палаті підкреслюють, що невживання органами прокуратури належних дій, спрямованих на усунення та недопущення недоліків при здійсненні заходів організаційного та кадрового характеру, призвело до визнання судами звільнення з посад працівників ГПУ неправомірними.
Суди таким чином ухвалювали рішення виплатити цим працівникам середній заробіток за час вимушеного прогулу. В окремих випадках зазначені виплати перевищували 1 млн грн. Загалом у 2018-2019 роках за рішенням суду зазначеним працівникам виплатили 16,5 млн грн.
Фахівці Рахункової палати вказують також на недотримання органами прокуратури принципу максимальної економії та ефективності при закупівлі та використанні автотранспорту і палива.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас