Нефьодов пояснив, чому в Кабміні "завис" законопроєкт про криміналізацію контрабанди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов пояснив, чому в Кабміні "завис" законопроєкт про криміналізацію контрабанди

Казна та Політика
799
Законопроєкт про криміналізацію контрабанди в Україні не погодився на рівні уряду через зміну міністрів.
Про це під час спілкування з представниками Європейської Бізнес Асоціації заявив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.
Він зазначив, що відповідний законопроєкт був направлений до Міністерства фінансів ще в лютому. Водночас через зміну Міністрів, його поки що так і не погодили. Однак з цього питання є консенсус органів влади, і ініціативу підтримують представники Європейського Союзу.
Відкритим, за словами Нефьодова, залишається тільки питання про масштаби порушень, за які буде наступати кримінальна відповідальність. В цілому голова митниці пропонує надати митним органам деякі правоохоронні функції.
Нагадаємо, що про бажання криміналізувати контрабанду Нефьодов говорив ще в листопаді 2019 року. За його словами, в законопроєкт включені алкогольні та тютюнові вироби, а ініціатором створення документа виступив особисто він.
При цьому чиновник згоден, що це не стане панацеєю у вирішенні проблеми контрабанди.
“Якщо подивитися, то у нас завжди була кримінальна стаття за контрабанду наркотиків. І якщо ви подивитеся статистику вироків, то майже не знайдете їх з реальним позбавленням волі. Я розумію бажання коментаторів у Facebook: “Потрібно просто зробити покарання 100 років в’язниці, розстріл, конфіскація всього майна і всіх рідних занести в чорний список” і так далі. Але це працює не зовсім так”, – заявив Нефьодов.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас