Суд відхилив апеляцію на рішення про виплату ПриватБанком понад $250 млн Суркісам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відхилив апеляцію на рішення про виплату ПриватБанком понад $250 млн Суркісам

Фондовий ринок
2172
Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу державного виконавця, залишивши в силі постанову судді Печерського районного суду В’ячеслава Підпалого, якою він зобов’язав Державний ПриватБанк виплатити понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів.
Про це на онлайн-брифінгу заявив юрист “ПриватБанку” Андрій Пожидаєв.
Що загрожує банку в разі невиконання. За невиконання ухвали банку загрожують штрафи й кримінальні провадження, каже Пожидаєв.
За його словами, з урахуванням того, що позиції банку та офшорів заслуховували на минулому засіданні, сьогодні з аргументами виступили представники Кабміну.
“Вони стали на бік “ПриватБанку”, додатково був заявлений аргумент, що суддя Печерського райсуду Києва В’ячеслав Підпалий не міг розглядати цю справу… Судді вийшли з рішенням про те, щоб апеляційну скаргу “ПриватБанку” відхилити. Рішення судді Підпалого залишити в силі”, – зазначив Пожидаєв.
Як зазначив міністр юстиції України Денис Малюська, рішенням Київський апеляційний суд залишив без змін ухвалу Печерського райсуду від 25 лютого 2020 року, якою той роз’яснив і фактично повторив зміст ухвали Печерського суду від 9 лютого 2017 року щодо зобов’язання обслуговування “ПриватБанком” депозитів низки іноземних компаній без жодних обмежень і відповідно до договорів.
“Суть та сама – “ПриватБанк” має обслуговувати депозити без жодних обмежень і відповідно до депозитних договорів… Що змінилося за три роки? Практично нічого, ну, точно нічого істотного”, – написав він.
Малюська також зазначив, наразі отримання 7 млрд грн братами Суркісами залежить від “ПриватБанку”.
“Не існує судового рішення про стягнення цих коштів з Привату. Там усе трохи складніше”, – написав він.

Довідка Finance.ua:

  • На початку березня держвиконавець подав апеляційну скаргу на рішення судді Підпалого щодо виплати ПриватБанком Суркісам понад $250 млн.
  • У лютому 2020 року суддя Підпалий зобов’язав ПриватБанк компенсувати офшорним компаніям Суркісів кошти, які вони в 2012-2014 роках розмістили на рахунках кіпрської філії фінустанови, і відсотки, які повинні були нараховуватися за умовами депозитних договорів.
  • Наприкінці 2016 року, під час націоналізації банку грошові кошти, розміщені родиною Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку та його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркіси були визнані пов’язаними з ПриватБанком особами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас