Кулеба назвав найоптимістичніший сценарій відновлення подорожей світом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кулеба назвав найоптимістичніший сценарій відновлення подорожей світом

Особисті фінанси
2832
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба припускає, що за найоптимістичнішим сценарієм відновлення подорожей світом може відбутися до кінця цього літа.
Про це він сказав в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.
Зокрема, його запитали, коли відбудеться повернення до звичного життя, коли українці зможуть літаками здійснювати подорожі за кордон.
“Я не будую планів щодо подорожей… Саме зараз час будувати плани, коли з’явилася можливість подумати, зважити всі фактори. Саме зараз треба будувати плани і стратегії. Але щодо подорожей, я думаю, якщо ми під кінець літа вийдемо на якусь стабілізацію, це було б за оптимістичного сценарію”, – сказав Кулеба.
При цьому він уточнив, що, можливо, на початку осені життя нормалізується. За його словами, в Євросоюзі наразі не радять громадянам планувати літні відпустки – не бронювати номери у готелях, не купувати квитки на літаки.
“Тому що немає певності, що це спрацює”, – сказав глава МЗС.
“Загалом – це наші з вами побажання, коли ми вийдемо з цього, тому що динаміка коронавірусу поки що до кінця не вивчена, і ми не знаємо, коли ситуація остаточно стабілізується”, – заявив Кулеба.
Окремо він сказав, що оцінки стосовно того, що життя стабілізується до літа 2021 року ґрунтуються на тому, коли буде винайдена і протестована вакцина проти коронавірусу.
“Зрозуміло, що коронавірус не буде остаточно подоланий до тих пір, поки не буде ефективної вакцини. Це ще буде другий етап для боротьби з усіма тими, хто проти вакцинації, але сподіваюся, що життя і цей смертельний вірус когось навчить, що краще все ж таки вакцинуватися”, – сказав Кулеба.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас