Кабмін виділив додаткові кошти на ліквідацію пожежі в Чорнобильській зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив додаткові кошти на ліквідацію пожежі в Чорнобильській зоні

Казна та Політика
255
Уряд виділив додаткові майже 150 млн гривень із резервного фонду державного бюджету на ліквідацію пожежі в зоні відчуження та наслідків надзвичайних ситуацій.
Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів.
“Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на ліквідацію пожежі у зоні відчуження та для здійснення заходів, пов’язаних з надзвичайними ситуаціями”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, Міністерству внутрішніх справ буде виділено 100 млн гривень, які будуть направлені Державній службі з надзвичайних ситуацій для здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
Також Міністерству енергетики та захисту довкілля виділять 44,9 млн гривень (для Держагентства лісових ресурсів – 10,1 млн грн та Держагентства України з управління зоною відчуження – 34,8 млн грн) для здійснення заходів, пов’язаних із пожежами в зоні відчуження та зоні обов’язкового відселення.

Довідка Finance.ua:

  • 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні.
  • Станом на 14 квітня пожежа у Чорнобильській зоні триває вже десятий день поспіль і вона стає все більш масштабною та загрозливою, оскільки вогонь вже впритул підібрався до сховища радіаційних відходів “Підлісний”, що поряд із ЧАЕС.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас