Регіонам урізали 2,6 мільярда: в уряді розповіли, на що вистачить грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонам урізали 2,6 мільярда: в уряді розповіли, на що вистачить грошей

Казна та Політика
324
Ухвалені ВР зміни до Держбюджету на 2020 рік передбачають скорочення фінансування Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на 2,6 мільярда гривень.
Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.
“На фінансування Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) депутати залишили 4,9 млрд грн, що зменшило його обсяг на 2,6 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що, незважаючи на скорочення, залишені видатки дадуть змогу ввести в експлуатацію вже розпочаті в попередніх роках об’єкти, зберегти робочі місця, а також не втратити довіру з боку заявників проєктів до ДФРР як інструменту реалізації регіональних стратегій.
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов переконаний, що таке рішення дасть можливість продовжити будівельні роботи на соціально важливих проєктах регіонального розвитку, забезпечити їх введення в експлуатацію вже в цьому році, не дозволить у важкий для країни період втратити робочі місця, підтримає економіку та забезпечить реалізацію проєктів, які заплановані в рамках програми «Велике будівництво».
Також на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій місцевим бюджетам передбачено кошти в розмірі 1,7 млрд грн.
За рахунок цієї субвенції у 2020 році мають бути профінансовані насамперед заходи, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Нагадаємо, чинною редакцією державного бюджету України на 2020 рік передбачається виділення на ДФРР 7,5 млрд гривень. Також у держбюджеті передбачено виділення 2 млрд грн на соціально-економічний розвиток регіонів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас