В Україні хочуть дозволити відкривати спецшпиталі для протидії коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть дозволити відкривати спецшпиталі для протидії коронавірусу

Технології&Авто
370
11 депутатів пропонують Верховній Раді дозволити утворення органами державної влади, органами місцевого самоврядування тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів) для здійснення заходів з протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) без необхідності виконання відповідними закладами охорони здоров’я додаткових вимог, пов’язаних з ліцензійними умовами діяльності, і з можливістю використання приміщень і майна інших закладів і установ для розгортання таких шпиталів.
Про це йдеться в законопроекті №3320, зареєстрованому в Раді.
При цьому вимоги до тимчасового закладу охорони здоров’я та порядок їх створення визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.
Також депутати пропонують Раді з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби встановити, що заклади охорони здоров’я можуть залучати додатково на умовах контракту медичних працівників, які мають відповідну фахову освіту і які відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам.
При цьому за наявності у медичного працівника на момент укладення контракту основного місця роботи, незалежно від підпорядкування і форми власності роботодавця, за таким медпрацівником на термін дії контракту зберігається його основне місце роботи і посада, а оплата праці за основним місцем роботи здійснюється за фактично виконану роботу.
Крім того, депутати пропонують Раді дозволити обробку персональних даних без згоди особи, зокрема даних, що стосуються стану здоров’я, місця госпіталізації або самоізоляції, прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця проживання, роботи (навчання), з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби, в порядку, визначеному в рішенні про встановлення карантину, за умови використання таких даних виключно з метою здійснення протиепідемічних заходів.
При цьому протягом 30 днів після закінчення періоду встановлення карантину, такі дані підлягають знеособленню, а в разі неможливості – знищенню.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас