ФРС оголосила про програму допомоги економіці США на 2,3 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС оголосила про програму допомоги економіці США на 2,3 трлн доларів

Світ
632
Федеральна резервна система США оголосила про масштабну програму з надання кредитів на суму до 2,3 трлн доларів для підтримки економіки.
Про це йдеться в заяві Федрезерву.
Зокрема, програма передбачає видачу через банки чотирирічних кредитів компаніям, на яких зайнято до 10 тис. осіб, або з доходами менше 2,5 млрд доларів. Основні і процентні платежі будуть відкладені на один рік. Крім того, ФРС буде напряму купувати облігації штатів та міст, щоб допомогти їм боротися з кризою.
Як наголошується в повідомленні, фінансування допоможе домогосподарствам і роботодавцям всіх розмірів і зміцнить здатність штатів і місцевих органів влади надавати критично важливі послуги під час пандемії коронавірусу.
Глава ФРС Джером Пауелл заявив, що першочерговим завданням країни має бути “розв’язання кризи в галузі суспільної охорони здоров’я, надання допомоги хворим і обмеження подальшого поширення вірусу”.
За його словами, роль ФРС полягає в тому, щоб забезпечити якомога більше стабільності у період обмеженої економічної активності, а також забезпечити якомога більш енергійне відновлення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас