Авіакомпаніям США дозволили скоротити 90% рейсів, аби уникнути збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпаніям США дозволили скоротити 90% рейсів, аби уникнути збитків

Світ
397
У США переглянули федеральні транспортні правила – тепер авіакомпанії зможуть до вересня скоротити рейси на 90%, а деякі закрити, аби уникнути рейсів з майже порожніми салонами.
Про це повідомляє Bloomberg.
За новими правилами, авіаперевізнику, який обслуговує місто менше п’яти разів на тиждень, потрібно буде здійснити лише один рейс на тиждень.
Водночас авіакомпанії, які мають щонайменше один щоденний рейс протягом п’яти днів на тиждень до конкретного міста, мають підтримувати щоденні рейси протягом п’яти днів.
Кількість пасажирів, що користуються авіатранспортом у США, у вівторок знизилася до нижче 100 тисяч, що на 95% нижче рівня минулого року.
“Авіакомпанії багато втрачають. Але все ж є люди, яким потрібно дістатися, наприклад, з Нью-Йорка до Каліфорнії. Вони не можуть витратити три дні за кермом”, – сказала минулого тижня міністр транспорту США Елейн Чао.
Скорочення відбуватимуться протягом періоду літньої авіації, коли авіагалузь традиційно збирає найбільші прибутки.
Якщо внутрішні рейси заповнюються менше ніж на 10% через спалах Covid-19, перевізники втрачають 20 мільярдів доларів на місяць.
Самі авіакомпанії не очікують на швидке відновлення позицій, і домовляються з казначейством про понад 25 мільярдів доларів грошової допомоги.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас