День фінансів, 7 квітня: "оптимістичні" 29 за долар, ціна за гектар землі, тренди ринку праці на карантині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 квітня: "оптимістичні" 29 за долар, ціна за гектар землі, тренди ринку праці на карантині

1627
Вівторок, 7 квітня. Про головні тренди ринку праці і наслідки для економіки.
Наслідки коронавірусу для України. Пандемія коронавірусу, яка спровокувала зміну трендів розвитку світової економіки, а також карантин матимуть серйозні наслідки для економіки України. Як зазначається в огляді Мінекономіки, пандемія вже призвела до істотного падіння цін на світових сировинних ринках (зокрема, нафти, газу і металів).
Міжнародні резерви скорочуються. Розмір міжнародних резервів України протягом березня 2020 року скоротився на 7,8% (на 2 118,72 млн доларів) і на 1 квітня склав 24 923,69 млн доларів. З початку року розмір міжнародних резервів скоротився на 378,47 млн ​​доларів.
Тренди на ринку праці. З середини березня стали частіше шукати працівників на віддалену зайнятість і водіїв. Лідером по зарплаті продовжує залишатися транспортна сфера – роботодавці обіцяють 15 500 грн на місяць. Найбільше оголошень за перший квартал 2020-го – 30% від усієї кількості, або понад 18 900 – припало на сферу торгівлі.
 
По 29 грн/дол. – “виглядає оптимістично”. Таку оцінку дали в ВР щодо закладеного в бюджет курсу. Якщо карантин в Україні триватиме ще 2-3 місяці, закладений Кабінетом міністрів курс в 29 гривень за долар може виявитися оптимістичним. Про це заявив секретар комітету Верховної ради з питань бюджету, нардеп від “Голосу” Володимир Цабаль.
Почім земля? Середня ціна купівлі землі сільськогосподарського призначення після скасування мораторію на 1 липня 2021 року становитиме 40-60 тис. грн за гектар. Як зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький, закон також передбачає мінімальну межу: це нормативно-грошова оцінка, яка становить 28 тис. грн за гектар
Бізнес на карантині. В Україні в зв’язку з карантином тимчасово призупинили свою діяльність 29% компаній, тоді як 6% повністю закрили свій бізнес. Частина сфер бізнесу залишилася зовсім без доходів: це розважальний, транспортний бізнес.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас