Ціни на цибулю в Україні знижуються під тиском імпорту з Казахстану й Узбекистану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на цибулю в Україні знижуються під тиском імпорту з Казахстану й Узбекистану

Особисті фінанси
617
Пожвавлення попиту на ринку ріпчастої цибулі в Україні, яке спостерігалося минулого тижня, послужило приводом для імпортерів відновити поставки цибулі з Казахстану й Узбекистану, а також на поточному тижні на український ринок почала надходити ріпчаста цибуля виробництва Польща. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.
Як відзначають експерти, Якщо ще на початку тижня українським виробникам вдавалося продавати ріпчасту цибулю за ціною 18-20 грн/кг ($0,65-0,72/кг), то на сьогоднішній день пропозиція цієї продукції на внутрішньому ринку дещо збільшилася за рахунок імпортної ріпчастої цибулі, і продавцям, незважаючи на досить активний попит, все-таки довелося дещо знизити відпускні ціни.
Таким чином, реалізація цибулі зараз ведеться за ціною 16-17 грн/кг ($0,58-0,62/кг), що в середньому все одно на 37% дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.
За даними імпортерів, вартість імпортної цибулі сьогодні в Україні озвучується від 15 грн/кг ($0,54/кг). Незважаючи на це, попит на продукцію зростає щодня в умовах гострого дефіциту пропозиції місцевої продукції.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас