Нацбанк представив план регулювання ринку кредитних спілок (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк представив план регулювання ринку кредитних спілок (інфографіка)

Казна та Політика
483
Національний банк оприлюднив бачення розвитку ринку кредитних спілок в Україні.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
“Національний банк взяв до уваги важливу роль кредитних спілок у підвищенні доступності фінансових послуг для широких верств населення, адже вони працюють переважно у сільській та віддалених місцевостях. Регулювання сприятиме створенню умов для розвитку ринку кредитних спілок та зростанню його конкурентоспроможності, підвищенню рівня його надійності, прозорості та платоспроможності”, – ідеться в повідомленні.
Кредитні спілки та їх клієнти отримають:
  • розширений перелік послуг, які вони можуть надавати;
  • вищий рівень доступності їх послуг;
  • можливість створення власного центру фінансової інтеграції;
  • нові інструменти підтримки ліквідності та платоспроможності.
“Водночас Національний банк здійснюватиме комплексний нагляд за діяльністю кредитних спілок, застосовуючи ризик-орієнтований підхід у питаннях ліцензування, регулювання та нагляду та керуючись принципами пропорційності вимог до рівня ризиковості спілки, перспективного погляду для розуміння потенційних ризиків, раннього виявлення проблем та вчасного реагування, професійного судження і правової визначеності”, – додає регулятор.
Нацбанк представив план регулювання ринку кредитних спілок (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Кредитні спілки – це фінансові установи, діяльність яких полягає у взаємному кредитуванні та наданні інших фінансових послуг учасникам спілки за рахунок їх об’єднаних грошових внесків. Вони існують для сприяння ощадливості та фінансовому добробуту членів кредитної спілки завдяки наданню послуг на умовах собівартості.
  • Станом на кінець вересня 2019 року в Україні нараховувалось 337 кредитних спілок, які об’єднували більше 465 тис. осіб. Загальна кількість активів спілок складала 2,4 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас