Через коронавірус зростання економіки Китаю може припинитись - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через коронавірус зростання економіки Китаю може припинитись - Світовий банк

Світ
441
Негативні наслідки пандемії коронавірусу можуть призвести до того, що економічне зростання Китаю припиниться. Це, у свою чергу, може стати причиною зубожіння 11 мільйонів людей у Східній Азії.
Про це у понеділок заявили у Світовому банку, передає AFP.
“Пандемія викликає безпрецедентний глобальний шок, який може збільшити бідність в регіоні”, – підкреслила головний економіст Світового банку по регіонах Східної Азії та Тихого океану Аадітія Маттуо.
За даними Світового банку, навіть за найкращого сценарію у регіоні спостерігатиметься різке падіння темпів зростання, коли темпи росту Китаю уповільняться з 6,1% у 2019 році до 2,3%.
Зазначається, що 2 місяці тому економісти Світового банку прогнозували, що економіка Китаю у цьому році зросте на 5,9%, що було б найгіршим показником з 1990 року.
“Пандемія сильно впливає на економіку регіону, але глибина та тривалість шоку незвично невизначені”, – йдеться у повідомленні.
За більш негативних прогнозів, через падіння економіки 11 млн людей у регіоні можуть опинитися біля межі бідності.
У Світовому банку підкреслили, що 17 країн регіону є ключовими для глобальних ланцюжків та становлять 70 відсотків світової торгівлі, “усі вони постраждали” і зараз мають найвищу у світі кількість випадків COVID-19.
Світовий банк закликав до рішучих дій, зокрема, до заходів щодо зменшення шоку для домогосподарств та вирішення питання втрачених зарплат.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас