Android 11 захистить користувачів від стеження через камеру і мікрофон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android 11 захистить користувачів від стеження через камеру і мікрофон

Технології&Авто
954
Розробники Google повсякчас вдосконалюють не лише інтерфейс, але і захист мобільної ОС. Чергове нововведення, виявлене в коді попереднього складання Android 11, дозволить власникам смартфонів запобігти діяльності шпигунських програм, що використовують мікрофон і камеру гаджета для крадіжки особистої інформації.
Одним з важливих нововведень в Android 10 стала можливість тонкого налаштування доступу додатків до служб геолокації – наприклад, тільки під час використання, а не в фоновому режимі, як це було реалізовано в попередніх версіях операційки.
За даними мережевих інформаторів, Android 11 буде підтримувати аналогічне регулювання прав доступу для камери і мікрофона пристрою. При виборі опції «під час використання» програма не зможе «шпигувати» за власником гаджета в фоновому режимі. З’явиться і можливість видачі «разового пропуску» тільки для поточного сеансу роботи додатку. В цьому випадку підтверджувати його доступ доведеться щоразу.
Очікується, що це не тільки дозволить обмежити число витоків конфіденційних даних до рекламодавців, але і запобігти «шпигунській» діяльності шкідливих програм, здатних стежити за користувачем у фоновому режимі. Точної дати релізу фінальної версії Android 11 розробниками ще не оголошено – зараз мобільна ОС перебуває в стадії попереднього тестування.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас