День фінансів, 23 березня: карантин і платники податків, банки, субсидіанти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 березня: карантин і платники податків, банки, субсидіанти

656
Понеділок, 23 березня. У період карантину для всіх українців діятимуть нові правила:
  • Для платників податків. Для бізнесу діятимуть нові закони, прийняті Верховною Радою 17 березня. Так, на березень і квітень ФОП звільнені від сплати ЄСВ, якщо ЄСВ був оплачений заздалегідь, то зазначені суми будуть означати переплату; введення РРО перенесли на 1 серпня; термін подачі декларацій перенесли на 1 липня; також до 31 травня 2020 року введено мораторій на всі перевірки.
  • Для банків. Банки повинні забезпечити безперебійну роботу контакт-центрів. Банкомати завжди мусять бути підкріплені готівкою. Банки не повинні нараховувати штрафи за прострочення сплати кредитів та іпотеки. Банки також мають максимально перевести взаємодію з клієнтами в онлайн-канали. Клієнти, в свою чергу, мінімізувати відвідування банківських відділень. Також в Нацбанку пропонують перевести всі зарплати і пенсії на безготівкову форму.
  • Для тих, хто втратив роботу. Кабмін розробляє програму, в якій будуть прописані шляхи підтримки бізнесу. Пріоритети – підтримка тих, хто втратить роботу. Крім того, уряд веде переговори з європейськими партнерами щодо підтримки малого та середнього бізнесу, який постраждає від поширення коронавірусу, кошти якого допоможуть істотно підтримати українську економіку.
  • Для всіх киян. У КМДА затвердили нові правила, згідно з якими з 25 березня в аптеках і продуктових магазинах повинно бути не більше 1 людини на 10 квадратних метрів. Керівники магазинів і аптек повинні дотримуватися цих обмежень, а також забезпечити виконання всіх раніше введених протиепідемічних заходів.
І на майбутнєДля пенсіонерів. З травня поточного року відбудеться індексація трудових пенсій на 11%, підвищення отримають 7 мільйонів пенсіонерів. Пенсіонери старше 80 років отримають доплату до пенсії в розмірі 500 гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас