Міжбанк: інформаційний "соус" продовжить розгойдування курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: інформаційний "соус" продовжить розгойдування курсу

Валюта
1973
Четвер знову не дасть нудьгувати нікому на валютному ринку, а розгойдування курсу триватиме. Судячи з усього, найбільші гравці ринку (причому як місцеві, так і іноземні) сподіваються на можливість подальшого зростання коливань валюти під інформаційним соусом поглиблення світової кризи і коронавірусу. Принаймні весь фондовий і ресурсний ринок продовжує лихоманити, нафта стрімко падає і це дозволяє як світовим, так і локальним спекулянтам заробляти зараз на страхах інвесторів і громадян у всьому світі. І Україна не виняток. Схоже, принцип “дорога ложка до обіду” працює зараз повною мірою і поки є можливість збурювати ринок – спекулянти у нас цим активно користуються.
На поведінку курсу сьогодні впливатимуть:
1). Міжнародна лихоманка по парі євро/долар на тлі очікувань нових рішень ЄЦБ, ФРС США і стрімкому обвалі цін на нафту. Це опосередковано впливає на котирування і гривні відносно євро;
2). Активний період сплати бюджетних платежів до 20-го числа у бізнесу (навіть з урахуванням послаблень, які прийняла Верховна Рада – це значні суми). Дефіцит гривні стримує апетити покупців валюти і стимулює її продаж експортерами. Хоча вони і витрачають її по мінімуму;
3). Поведінка готівкового ринку. Тут розгойдування ринку триває і цей сегмент зараз став одним з головних драйверів зростання курсу і на міжбанку теж. Спекуляції з переливами валюти з безготівки в готівку і продаж її за завищеним курсом через обмінки триває. Навіть з урахуванням того, що більшість банків перейшли в онлайн – бажаючих купити саме готівкову валюту вистачає;
4). Подальше погашення депсертифікатів на 140 млрд гривень. Це активно розігрівається спекулянтами “зі страшилками”, що вся ця гривня піде на валютний ринок. Finance.ua вважає це умисним психологічним розгойдуванням курсу і спекулятивними атаками на неї. Річ у тім, що значна частина цих сертифікатів куплена держбанками і це все не призведе до їх масованого виходу на міжбанк, позаяк в остаточному обвалі гривні держава не зацікавлена. Крім цього – у банків є нормативи НБУ, в тому числі і щодо валютної позиції і просто так в необмеженому обсязі вони скуповувати валюту за рахунок цієї гривні не зможуть.
Сьогодні ринок продовжить лихоманити, і Нацбанку доведеться знову гасити валютні пожежі. Спекулянти в четвер продовжать заробляти як в форматі «в дві сторони» на міжбанку, так і на курсових різницях за рахунок переливів валюти з безготівкового ринку (де вона дешевша) на готівковий. Ажіотаж по скупці валюти буде вміло підігріватися великими гравцями з метою догнати котирування до рівнів близько 28 гривень.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах сьогодні складуть до $340-420 млн при укладанні до 560- 640 угод з коридором по долару в межах 27,60-28 гривень і навіть вище.
Через велику волатильність котирувань міжбанку – котирування готівкового ринку сьогодні будуть багаторазово змінюватися в більшості діючих обмінників.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,37 / 27,41
євро – 29,75 / 29,79
російський рубль – 0,3428 / 0,3436
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас