Міжбанк: частина банків переходить на обмін онлайн, до чого це приведе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: частина банків переходить на обмін онлайн, до чого це приведе

Валюта
5990
Середа знову буде непростим днем ​​на міжбанку і знову пройде під знаком активних спекуляцій на торгах. Але основна частина гравців чекає корекції курсу. Очікуємо її і ми. Після значного зростання котирувань останнього тижня, що посилено підганяються панікою навколо коронавірусу – ринку і клієнтам необхідний перепочинок, щоб вже остаточно перетравити те, що відбувається як на зовнішніх ринках, так і в Україні.
З одного боку – розраховувати на великі вливання навіть у валюті зараз з боку інвесторів не варто. Вчорашній аукціон Мінфіну з розміщення валютних ОВДП пройшов слабо – продали всього на 73,6 млн доларів при прибутковості в 3,5% річних (це досить низька прибутковість для ситуації, що склалася на ринках, що розвиваються). Тому фактор аукціонів ОВДП зараз не актуальний для валютного ринку.
З іншого боку – введений карантин, заборона авіа-, залізничного та інших міжнародних перевезень через коронавірус знижують до мінімуму ділову активність у світі і в Україні. В цьому випадку – поступово впаде попит на валюту з боку імпортерів (завозити все складніше і довше) на тлі майбутніх днів бюджетних проплат у всього бізнесу – створює додатковий дефіцит гривні на ринку. Це спрацює на користь зміцнення нацвалюти. Небезпека для курсу зберігається з боку активної скупки валюти населенням, але і тут основна частина банків переходить на онлайн обмін валют, що також психологічно знижує тиск на гривню і скорочує панічні настрої у людей.
Все це зменшує ажіотаж на міжбанку та готівковому ринку і приведе до зниження тиску на гривню і корекції найближчим часом.
Триватимуть стрибки курсу євро (валютні ралі євро/долар напередодні засідання ЄЦБ збережуться), а рубль продовжує валитися на зниженні цін на нафту. Це дозволить спекулянтам заробляти на євро і на українському міжбанку. І досить активно.
Але фактор корекції буде основним на сьогоднішніх торгах. НБУ навіть, можливо, і не доведеться активно виходити на торги з масованим продажем долара для гасіння валютної паніки. Але якщо регулятор вирішить вийти – то його цінники, як і раніше, фактично будуть диктувати ринку безготівкові котирування.
Спекулянти сьогодні продовжать заробляти як у форматі “в дві сторони” на міжбанку, так і на курсових різницях за рахунок переливів валюти з безготівкового ринку (де вона дешевша) на готівковий. Але заробітки їхні на цьому поступово знижуватимуться за рахунок зближення котирувань міжбанку і обмінників.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах сьогодні складуть до $320-390 млн при укладанні до 540-620 угод з коридором по долару в межах 26,95-27,25 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,01 / 27,15
євро – 29,63 / 29,78
російський рубль – 0,3596 / 0,3616
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас