Поліція викрила розкрадання понад 2 млн гривень при ремонті у Верховній раді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція викрила розкрадання понад 2 млн гривень при ремонті у Верховній раді

Кримінал
392
Слідчі Національної поліції викрили розкрадання понад 2 млн гривень державних коштів, які призначалися для реконструкції систем опалення в адмінбудівлях Верховної Ради. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.
Повідомляється, що про підозру повідомили директору одного з підприємств, який підробив документи і привласнив гроші. При цьому допомогу в укладанні угоди йому надали деякі посадові особи апарату Верховної Ради.
“Фігурант у 2016 році привласнив понад 2 млн гривень державних коштів. Гроші призначалися для реконструкції систем опалення – холодопостачання та зміни нагрівальних приладів в адмінбудівлях Верховної Ради України”, – повідомили в МВС.
Директору підприємства повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу – ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ст. 366 (складання, видача посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених групою осіб).
Обвинувальний акт вже направлено до суду. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас