ЄБА виступила проти безпідставних перевірок "білого" бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБА виступила проти безпідставних перевірок "білого" бізнесу

Фондовий ринок
1213
Європейська Бізнес асоціація виступила проти проведення Держекоінспекцією безпідставних перевірок на підприємствах, що працюють відповідно до вимог законодавства. Оголошені керівництвом цієї структури наміри позапланово перевіряти такі підприємства на предмет впливу на екологію експерти ЄБА розцінюють як тиск держави на бізнес.
Про це йдеться в оприлюдненому на сайті ЄБА відкритому зверненні до Державної екологічної інспекції.
“Важливо в першу чергу сформувати правильні і раціональні напрямки реформування Держекоінспекції – органу, який безпосередньо здійснює контроль: ключові показники ефективності, коло повноважень інспекторів, ефективність здійснення державного нагляду відповідно до встановлених процедур і кращих європейських практик”, – зазначили автори звернення, акцентувавши також увагу на тому, що всі зміни повинні відбуватися комплексно і всебічно.
Водночас в ЄБА розкритикували анонсовані Держекоінспекцією комплексні перевірки підприємств, що впливають на навколишнє середовище, адже переконані: під подібний своєрідний тиск підпадуть виключно підприємства, що працюють відповідно до законодавства і вчасно подають звіти до органів контролю.
Підкреслили експерти цієї організації і те, що проведення подібних перевірок без достатніх підстав є важелем тиску держави на бізнес.
На думку експертів, дивним виглядає і обґрунтування необхідності проведення позапланових перевірок: їх в уряді пояснюють неефективністю роботи Держекоінспекції.
“В результаті ми маємо ситуацію, в якій той самий неефективний державний орган буде здійснювати заходи з контролю, тим самим збільшуючи тиск на суб’єкти господарювання”, – резюмували в ЄБА. І закликали всі державні структури дотримуватися принципів об’єктивності, неупередженості проведення контролю і невтручання держави в діяльність бізнесу, якщо він працює за законом. Натомість, на думку членів ЄБА, варто об’єднати зусилля влади та бізнесу для розробки та впровадження дійсно якісної та ефективної природоохоронної системи.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас