Не більше 1,25 млн грн: уряд врегулював зарплати керівників держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не більше 1,25 млн грн: уряд врегулював зарплати керівників держкомпаній

Особисті фінанси
1373
Кабмін обмежив максимальний розмір зарплати керівників державних компаній 1,25 мільйона гривень.
Про це йдеться в постанові уряду “Питання умов і розмірів оплати праці керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки”.
Уряд прив’язав розмір зарплат членів наглядових рад держкомпаній до розміру зарплат у галузі, в якій працює така компанія.
«Установити, що місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 мільйона гривень», — йдеться у постанові.
Кого стосуватиметься. Таке обмеження стосуватиметься всіх державних компаній, а також компаній, у яких держава володіє 50% +1 акцією.
Уряд доручив наглядовим радам держкомпаній переглянути контракти з керівниками. Водночас членам наглядових рад також обмежив заробітні плати: їх прив’язали до розміру прибутку, який отримує державне підприємство, та середньої зарплати у тій галузі, в якій таке підприємство працює.

Довідка Finance.ua:

  • Оприлюднено інформацію про заробітну плату членів Кабінету Міністрів України: середньомісячна заробітна плата Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука в 2019 році – 60,479 тис. грн. Середньомісячна зарплата міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета торік становила 32,386 тис. грн. В грудні він отримав 17,544 тис. грн. У вересні та жовтні – по 48 тис. грн, в листопаді – 16 тис. грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас