Набув чинності закон про усунення неузгодженостей в податковому законодавстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набув чинності закон про усунення неузгодженостей в податковому законодавстві

Казна та Політика
857
Закон, яким вносяться зміни до низки законодавчих актів з адміністрування податків, а також для усунення неузгодженостей у податковому законодавстві, у п’ятницю, 28 лютого, набув чинності. Документ у четвер був оприлюднений у виданні “Голос України”.
Він набув чинності з дня, наступного за днем опублікування. При цьому частина положень Закону набудуть чинності пізніше.
Акт вносить зміни до закону про збирання та облік ЄСВ в частині приведення у відповідність до чинного законодавства назв центральних органів виконавчої влади, які адмініструють єдиний внесок.
Також уточнюється процедура подання вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску; змінюється розмір штрафів за порушення вимог, передбачених законом; виключається обов’язок органу контролю інформувати Пенсійний фонд про погодження результатів перевірок в частині нарахування єдиного внеску.
Крім того, вносяться зміни до законів про держпідтримку сільського господарства, які уточнюють формулу розрахунку питомої ваги вартості реалізованих товарів, при досягненні якої у виробника з’являється право на отримання бюджетної дотації.
Закон також покладає обов’язок щодо контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями та дивідендів.
Крім того, встановлюється ставка мита на тютюновмісні вироби для електричного нагріву за допомогою підігрівача з електронним управлінням.
Також документом вносяться зміни до Закону “Про судовий збір” в частині встановлення максимального розміру ставки судового збору за поданням до адміністративного суду апеляційної або касаційної скарги на рішення суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас