Економіст, що передбачив кризу 2008 року, про наслідки коронавірусу: "Найгірше попереду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст, що передбачив кризу 2008 року, про наслідки коронавірусу: "Найгірше попереду"

Світ
6305
Інвестори “обманюють самі себе” в оцінках того, наскільки гострою проблемою для економіки стане коронавірус.
Про це написав економіст Нуріель Рубіні, який передбачив фінансову кризу 2008 року, в колонці для Financial Times.
Він заявив, що до цього тижня, коли інвестори в паніці влаштували розпродаж активів, реакція фондових ринків на спалах була “м’якою”. Всупереч думці інвесторів, які заспокоїли себе, “найгірше попереду”, підкреслює він.
Економіст назвав чотири головні “помилки” інвесторів щодо хвороби. Ці помилкові припущення, за його словами, призвели до того, що в кінці січня, незважаючи на поширення захворювання, фондові ринки США зросли до нових максимумів.
“Стає очевидно, що це глобальна пандемія, а не зосереджена в Китаї епідемія. Ми також як і раніше не знаємо, скільки країн в Азії та інших частинах планети зіткнеться з гострими спалахами — швидше за все, таких буде ще багато”, — пише Рубіні.
“Ідея про те, що пік впливу на економіку буде досягнутий до кінця першого кварталу, здається дуже ненадійною”, — вказує Рубіні.
“Китаю завдано масштабних збитків, а міжнародні ланцюжки поставок серйозно порушені. Зараз на Китай припадає близько 20% світового ВВП, а не крихітні 4%, як під час епідемії SARS [важкого гострого респіраторного синдрому] в 2003 році. Додайте до цього економічний шок для великих економік на кшталт Японії, Південної Кореї та Італії. Коли хвороба пошириться на інші розвинені ринки і ринки, що розвиваються, збитки зростуть”, – вважає економіст.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас