"Слуги народу" пропонують ввести прогресивну шкалу для податку на доходи фізосіб (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Слуги народу" пропонують ввести прогресивну шкалу для податку на доходи фізосіб (інфографіка)

Казна та Політика
10992
Депутати від “Слуги народу” пропонують ввести прогресивну шкалу податку на доходи фізичних осіб від 15% до 27%.
Відповідний законопроект №3076 зареєстровано в парламенті.
“Відповідно до принципу соціальної справедливості, передбаченого статтею 4 Податкового кодексу України, установлення податків та зборів повинно відбуватися з урахуванням платоспроможності платників податків”, – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.
"Слуги народу" пропонують ввести прогресивну шкалу для податку на доходи фізосіб (інфографіка)
“Таким чином, збільшена ставка податку на доходи фізичних осіб буде застосовуватися лише для рівня доходів, що перевищують максимальну базу для нарахування єдиного соціального внеску (15 розмірів мінімальної заробітної плати). При цьому, збільшена ставка податку буде застосовуватися лише до перевищення бази оподаткування над базою, що підлягає оподаткуванню за нижчою ставкою”, – зазначає автор проєкту закону.
Також законопроєктом пропонується:
  • звільнити від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором доходи фізичних осіб у формі процентів за депозитами;
  • встановити розмір мінімального неоподатковуваного доходу для фізичних осіб з невеликим та середнім розміром місячного доходу, що дорівнюватиме розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня відповідного року, та що звільнятиметься від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Довідка Finance.ua:

До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас