Google відкрила доступ розробникам до ранньої версії Android 11 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відкрила доступ розробникам до ранньої версії Android 11

Технології&Авто
511
Google випустила Developer Preview операційної системи Android 11 для усунення помилок і отримання зворотного зв’язку від спільноти розробників програмного забезпечення. В одинадцятій версії з’явилися нові функції для спілкування, приділено більше уваги безпеці користувачів, а також є підтримка 5G.
Про це повідомляє видання The Verge.
Протягом останніх п’яти років Google постійно відкривала ранній доступ до своїх нових версій операційних систем для розробників. Однак, як правило, це відбувалося в середині березня. У 2020 році Google вирішила відкрити доступ вже в лютому.
Варто зазначити, що тестову версію Android 11 можна встановити тільки на телефони Google Pixel (Pixel 4/4 XL, Pixel 3a / 3a XL, Pixel 3/3 XL, Pixel 2/2 XL).
Також Developer Preview призначена тільки для розробників і, згідно з блогом технологічного гіганта, “не підходить для щоденного використання користувачами”.
Всього очікується 3 випуски Developer Preview і ще три бета-версії. Все це буде виходити щомісяця, аж до червня. Тільки потім фінальний масовий реліз.
Отже, Android 11 буде готовий до 5G з’єднання. Якщо у користувача буде 5G смартфон, операційна зможе це визначити і підлаштуватися так, щоб підвищити продуктивність своїх додатків.
З’явиться новий користувацький інтерфейс у додатків для обміну повідомленнями. Завдяки йому можна буде отримати доступ до кількох повідомлень відразу у будь-який момент. Вигляд у нього буде плаваючої “бульбашки”. Поки що цей інтерфейс доступний тільки на власному додатку Google для обміну повідомленнями. Однак, очікується, що до моменту релізу він буде працювати на всіх месенджерах.
У списку повідомлень з’явиться окремий розділ “розмови”. Там будуть відображатися всі види повідомлень, від лайків в інстаграмі до повідомлень по електронній пошті, в режимі реального часу. Ними можна буде повністю управляти: позначати, як важливі, відкладати для прочитання на потім, відключати звук тощо.
Що стосується безпеки, то з’явиться можливість дозволяти додаткам отримувати одноразовий доступ до місця розташування, мікрофона, камери і т. д, а не постійний, як зараз.
Також з’явиться вбудована функція запису екрана. Вона була доступна ще в бета-версіях Android 10. Однак, до масового користувача так і не дійшла.
З більш дрібних поліпшень: при включенні режиму польоту більше не буде відключатися аудіопід’єднання через Bluetooth для бездротових навушників.
Фінальна версія операційної системи Android 11 повинна з’явитися в третьому кварталі 2020 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас