Інженери Google запустили стартап робота доставки (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери Google запустили стартап робота доставки (фото)

Фондовий ринок
471
Інженери, які розробили Google Bookbot – робота, створеного в інкубаторі Area 120 для експериментальних продуктів компанії, – запустили власний стартап, щоб оживити робота з доставки.
Секретний стартап під назвою Cartken був створений восени минулого року після того, як Google закрив внутрішню програму для розробки робота доставки – крок, який був викликаний рішенням технічного гіганта згорнути свої оппитки в цьому напрямку, щоб не конкурувати з Amazon в сфері покупок.
Cartken був заснований інженерами програми Bookbot, а також експертом з логістики, який колись відповідав за операції в Google Express і сервіс, інтегрований в минулому році в Google Shopping.
Інженери Google запустили стартап робота доставки (фото)
Area 120 – це непомітна версія знаменитої фабрики Google X moonshot, місця, де невеликі команди швидко створюють нові продукти, в яких вони зацікавлені. З 2016 року Area 120 випустила близько десятка додатків і сервісів, включаючи краудсорсинговий транзит, додаток – освітню відеоплатформу, віртуальний агент з обслуговування клієнтів для малого бізнесу і вгадайка на основі смайликів.
BookBot став першим публічно анонсованим апаратним проєктом Area 120. Інкубатор проєктів Google сформував групу на початку 2018 року для вивчення автономних роботів. Приблизно в той самий час місто Маунтін-В’ю дозволило пілотні програми для персональних пристроїв доставки (PDD).
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас