Вперше тарифи не зростають, а зменшуються - Гончарук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше тарифи не зростають, а зменшуються - Гончарук

Особисті фінанси
1554
Кабмін цієї зими спільно з представниками місцевої влади знизив суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі.
“Цієї зими Уряд спільно з представниками місцевої влади знизив суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення у порівнянні з аналогічним періодом торік. Це – перший опалювальний сезон за багато років, коли тарифи не зростають, а зменшуються”, – пише прем’єр.
Проте, українці отримали дві платіжки – за газ і за транспортування. За словами Гончарука, це не означає, що доведеться платити більше. Якщо скласти цифри обох платіжок, то вийде, що в січні цього року сума менша, ніж у січні 2019.
“Раніше ціна за транспортування була включена в платіжку і просто входила в загальний тариф. Тепер їх розділено компаніями, які постачають і транспортують газ”, – додав він.

Як заощадити на комуналці 👛

Для чого це зроблено:
  • зараз з’явився цивілізований ринок енергоносіїв – постачальники послуг більше не будуть нав’язувати. Кожен споживач зможе сам обирати собі кращі умови;
  • тарифи не повинні регулюватися вручну. Довгі роки це відбувалося саме так – і платіжка тільки зростала.

Довідка Finance.ua:

  • 12 лютого 2020 року на брифінгу Олексій Гончарук заявив, що громадяни України отримають в січні 2020 року трохи більші платіжки за житлово-комунальні послуги, ніж в грудні 2019 року.
  • У “Київтеплоенерго” пояснили, що збільшення сум у платіжках за опалення в січні 2020 року в порівнянні з груднем 2019 року в Києві пов’язане з температурою повітря та вартістю газу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас