НБУ назвав умову для подальшої валютної лібералізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав умову для подальшої валютної лібералізації

Казна та Політика
1257
Поліпшення макроекономічної ситуації дає Національному банку України (НБУ) можливість продовжувати валютну лібералізацію.
Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, повідомляє прес-служба НБУ.
Як зазначив Чурій, у планах НБУ – скасування купівлі валюти бізнесом виключно під зобов’язання (контракти, оплата кредитів). За його словами, такий революційний крок можливий, але для цього як мінімум повинна бути остаточно затверджена нова програма з МВФ.
“Скасування цього обмеження дає зелене світло і для усунення низки бар’єрів на валютному ринку, наприклад, надання дозволу укладати валютні форварди під будь-які операції”, – додав він.
Водночас, валютна лібералізація природно збільшує волатильність на валютному ринку, тому бізнес повинен активніше використовувати інструменти хеджування, в тому числі і валютні форварди.
“Підприємцям необхідно пристосовуватися до сучасних умов, де курс гривні не утримується штучно на певному рівні і де гривня може не тільки девальвувати, як у минулі роки, а й зміцнюватися. Хеджування – це шлях до кращого бізнес-планування”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас