Перейменування станції метро "Дорогожичі" на "Бабин Яр" хочуть вирішити шляхом електронного голосування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перейменування станції метро "Дорогожичі" на "Бабин Яр" хочуть вирішити шляхом електронного голосування

Казна та Політика
245
Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір вирішити питання перейменування станції метро “Дорогожичі” на “Бабин Яр” шляхом електронного голосування.
Про це йдеться в повідомленні на сайті КМДА.
Згідно з повідомленням, благодійний фонд “Меморіал Голокосту “Бабин Яр” і громадська організація “Марш пам’яті” запропонували Київміськадміністрації перейменувати станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену “Дорогожичі” на ​​“Бабин Яр”.
Благодійний фонд також зазначив, що готовий взяти на себе фінансування всіх витрат, пов’язаних з процесом перейменування.
Київміськадміністрація повідомляє, що подібні пропозиції розглядає комісія з питань найменувань, до складу якої входять вчені – історики, мовознавці, краєзнавці, пам’яткознавці, архітектори, а також депутати Київради і чиновники КМДА.
“Якщо комісія ухвалить позитивне рішення про перейменування, на офіційному порталі Києва почнеться електронне голосування, яке триватиме 2 місяці. Під час цього етапу всі жителі міста зможуть проголосувати “за” або “проти” такої ініціативи, або надати свою пропозицію”, – йдеться в повідомленні.
Перейменування вулиць або об’єктів інфраструктури затверджується рішенням Київради.
Вказується, що за результатами голосування Комісія з питань найменувань повторно розгляне ініціативу і залежно від результатів обговорення вирішить, чи рекомендувати голові Київської міської державної адміністрації виносити питання на сесію Київради.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас