ДТЕК допускає оскарження рішення НКРЕКП про оплату експортерами е/е тарифу на її передачу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК допускає оскарження рішення НКРЕКП про оплату експортерами е/е тарифу на її передачу

Енергетика
141
Група ДТЕК розглядає можливість оскарження внесення Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), зміни до Кодексу системи передачі про зобов’язання експортерів електроенергії оплачувати тариф на її передачу.
“Ми розглядаємо можливість заперечування цього рішення НКРЕКП, а також залучення європейських партнерів до врегулювання неузгодженості нормативної бази в Україні з європейським законодавством”, – повідомила директор з комунікацій ДТЕК Енерго Ірина Мілютіна в коментарі “Енергореформі”.
Вона також зазначила, що нарахування НЕК “Укренерго”, сформовані до зазначеного рішення НКРЕКП, будуть повною мірою оскаржені ДТЕК в суді.
За словами Мілютіної, зміни до Кодексу системи передачі, внесені НКРЕКП, накладають на експортерів додаткове навантаження розміром 155,4 грн / МВт.
“Це збільшить собівартість української електроенергії на 10-15% і зробить її майже неконкурентною на зовнішніх ринках”, – зазначила директор з комунікацій. Вона підкреслила, що прийнятий НКРЕКП тариф поширюється виключно на експортерів української електроенергії, а імпортери мають преференцію його не платити.
Мілютіна також не виключила, що вжиті регулятором зміни в Кодекс системи передачі позначаться на планах ДТЕК з генерації, обсяги якої пов’язані зокрема з експортом. “Сьогодні ми детально аналізуємо ефект від цих змін для того, щоб відкоригувати власні плани щодо експорту і, як наслідок, обсягів генерації електроенергії”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас