У Раді з'явився текст закону про Фонд гарантування кредитів у сільському господарстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді з'явився текст закону про Фонд гарантування кредитів у сільському господарстві

Кредит&Депозит
211
У Верховній Раді з’явився текст урядового законопроекту №3047 “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві”.
Про це свідчать дані на сайті парламенту.
“Одним із шляхів вирішення проблем, які існують при кредитуванні аграрного сектору (високі процентні ставки, відсутність предмету застави), а також гарантування ризиків неповернення кредитів є створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, що дозволить покращити доступ малих та середніх суб’єктів господарювання агропромислового комплексу до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення, а також мінімізувати ризики можливого неповернення кредитів”, – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.
Мета Фонду:
  • підтримка малих та середніх суб’єктів підприємництва (у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення у обсягах, що не перевищують 500 гектарів), що здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції шляхом гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами з метою створення умов для стабільного функціонування ринку землі та сільського господарства в Україні.
Завдання Фонду:
  • надання часткових гарантій за кредитними зобов’язаннями малих і середніх суб’єктів підприємництва, що здійснюють діяльність у сільському господарстві;
  • державним бюджетом України на 2020 рік передбачаються кошти для формування статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів в сільському господарстві у обсязі 240 млн. гривень.
До речі, на Finance.ua працює сервіс персонального підбору кредитів. Безкоштовно проводимо розрахунок і підбір кредитних пропозицій.

Вибрати собі кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас