Британський авіахолдинг IAG підтвердив намір купити сто Boeing 737 MAX на $24 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський авіахолдинг IAG підтвердив намір купити сто Boeing 737 MAX на $24 млрд

Фондовий ринок
2026
Генеральний директор британського авіаконцерну IAG, в який входять British Airways, Iberia і Aer Lingus, заявив виданню Bloomberg, що компанія збирається підписати контракт на покупку Boeing 737 MAX.
Глава IAG Віллі Уолш, який піде зі свого поста в березні, сказав, що домовленість про це буде виконана, незважаючи на те що остаточне рішення про масштабне придбання буде приймати новий гендиректор IAG.
Йдеться про купівлю ста літаків моделі 737 MAX на загальну суму $24 млрд. Уолш зазначає, що він не бачить ніяких перешкод для придбання літаків, незважаючи на скандал довкола цієї моделі. Якщо літаки будуть повторно сертифіковані і повернуться в експлуатацію, угода відбудеться, вказує він.
Він очікує, що це станеться в другому півріччі. Віллі Уолш також сказав, що він сам буде радий політати на цьому літаку після того, як той повернеться в експлуатацію.
Як зазначає видання, це одна з перших хороших новин для Boeing за останній час – в основному вона стикається зі скасуванням контрактів, вимогою компенсацій за простої і появою все нових свідчень у розслідуванні.
Наприкінці січня компанія відзвітувала з першим річним збитком за рік – він склав $636 млн.
Нагадаємо, 737 MAX були виведені з експлуатації після авіакатастроф, що сталися з різницею в кілька місяців. Перша відбулася в жовтні 2018 року в Індонезії, загинули 189 осіб. Друга трапилася в березні 2019 року в Ефіопії, тоді загинули 157 осіб. Всього загинули 346 осіб. Після цього більшість країн, в тому числі США, відмовилися від експлуатації моделі 737 MAX до усунення всіх недоліків.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас