Мінекономіки очікує підписання угоди про вільну торгівлю з Великою Британією в 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки очікує підписання угоди про вільну торгівлю з Великою Британією в 2021

Казна та Політика
117
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очікує, що Україна підпише угоду про вільну торгівлю з Великою Британією в 2021 році після її остаточного виходу зі складу Європейського Союзу.
Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
“Що потрібно запам’ятати нашим експортерам: зараз не змінюється нічого, далі з 1 січня наступного року у нас буде угода про вільну торгівлю з Великою Британією. Враховуючи те, що ми готувалися до різних сценаріїв Брекзиту, минулого року ми майже повністю підготували угоду”, – сказано в ньому з посиланням на слова заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торгового представника України Тараса Качки.
Згідно з повідомленням, угода про вихід Великої Британії з ЄС передбачає перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.
Під час перехідного періоду Велика Британія має право користуватися преференціями в рамках угод, укладених від імені ЄС, а також вести переговори про укладення нових торгових угод з третіми країнами з метою збереження чинних преференцій.
При цьому Велика Британія залишається учасником Митного союзу ЄС.
Для України це означає, що Велика Британія для всіх цілей розглядається як сторона угоди про асоціацію між Україною та ЄС до кінця цього перехідного періоду.
За словами Качки, угода з Великою Британією буде подібна до угоди про вільну торгівлю з ЄС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас