Deutsche Bahn надаватиме підтримку в управлінні Укрзалізницею з 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bahn надаватиме підтримку в управлінні Укрзалізницею з 2021 року

Казна та Політика
321
Німецька компанія Deutsche Bahn надаватиме підтримку в управлінні АТ “Укрзалізниця” з 1 січня 2021 року.
Про це написав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у FACEBOOK.
“Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва між Укрзалізницею та Deutsche Bahn – є. Першочерговим завданням буде вивчення стану Укрзалізниці та створення дорожньої карти змін. Наступний крок – з 1 січня 2021 року Deutsche Bahn буде надавати підтримку в управлінні УЗ у сфері вантажних, пасажирських перевезень, інфраструктури, надання послуг і технічного обслуговування”, – написав він.
Гончарук додав, що партнерство стимулює запуск нових маршрутів і сприятиме тіснішій інтеграції транспортних систем.
“У пріоритеті нашого Уряду – підвищення ефективності управління Укрзалізницею та забезпечення переходу до європейської моделі ринку залізничних перевезень. Українці мають отримувати якісний сервіс та користуватися модернізованою залізничною інфраструктурою”, – зауважив Гончарук.
Він також нагадав, що співробітництво не передбачає продаж чи оренду стратегічно важливого державного об’єкта, яким є Укрзалізниця. Україна залишає за собою повний контроль над Укрзалізницею.
Нагадаємо, 5 лютого Укрзалізниця та Deutsche Bahn підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва з розвитку АТ «Укрзалізниця».
У тексті меморандуму йдеться про те, що метою документа є «окреслення основ запланованого стратегічного співробітництва між сторонами, а також запровадження процедури взаємодії стосовно укладення договору про співробітництво».
Також зазначається, що меморандум набуває чинності з моменту підписання і буде чинним протягом трьох років з можливістю подальшого продовження за умови письмового погодження сторін.
У меморандумі також визначені етапи стратегічного співробітництва Укрзалізниці та Deutsche Bahn.
Зокрема, на початковому етапі передбачається укладення договору про співробітництво з оцінки діяльності УЗ і розробки дорожньої карти щодо покращення її діяльності. Очікується, що цей етап триватиме три місяці.
Після того, у разі успішної реалізації початкового етапу, сторони перейдуть до реалізації проєкту, припускається підписання договору щодо наміру залучення досвідченого персоналу для впровадження відповідних заходів та ініціатив з дорожньої карти. Очікується, що цей етап триватиме до 31 грудня 2020 року.
Наступний етап, названий управлінським, передбачає, що орієнтовно від початку 2021 року Deutsche Bahn надаватиме підтримку у сфері управління.
Орієнтовний термін стратегічного співробітництва, що розглядається сторонами, становить 10 років.
Сторони також погодили, що впровадження співробітництва відбуватиметься на матеріально-технічній базі УЗ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас