"Vodafone Україна" розповіла, куди спрямують $500 мільйонів від випуску євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Vodafone Україна" розповіла, куди спрямують $500 мільйонів від випуску євробондів

Фондовий ринок
789
Один з найбільших українських операторів мобільного зв’язку “ВФ Україна”, що входить до міжнародної групи компаній NEQSOL Holding і працює під брендом” Vodafone Україна”, направить 500 млн дол. від випуску єврооблігацій на рефінансування боргів і свій розвиток.
Як повідомили в пресслужбі “Vodafone Україна”, компанія здійснила свою першу емісію єврооблігацій на міжнародних ринках капіталу обсягом 500 млн дол. під 6,2% річних і терміном погашення до 11 лютого 2025 року.
“Vodafone Україна” має намір використовувати доходи від єврооблігацій в тому числі для рефінансування своєї проміжної позики, залишок коштів буде використаний для загальнокорпоративних цілей”, – сказано в повідомленні.
Згідно з повідомленням, євробонди будуть включені в котирувальний список ірландської фондової біржі Euronext Dublin. При цьому очікується, що облігації отримають рейтинг B від агентств S&P і Fitch відповідно до корпоративних рейтингів “Vodafone Україна”.
За даними пресслужби, прибутковість єврооблігацій становить 6,20% річних, що, згідно з наданою інформацією, відображає премію в розмірі 95 базисних пунктів до рівня прибутковості суверенних облігацій України і найнижчу ставку прибутковості в доларах США, що колись досягалася українськими корпоративними емітентами.
“Випуск єврооблігацій відповідає стратегіям розвитку NEQSOL Holding і “Vodafone Україна”. Ми розуміємо, що досягли найнижчої ціни на випуск єврооблігацій серед корпоративних емітентів з України. Я вітаю нашу команду і партнерів з цим значним успіхом, який, як ми вважаємо, свідчить про зростаючу довіру й інтерес до нашої діяльності”, – наводяться в повідомленні слова генерального директора NEQSOL Holding Юсифа Джаббарова.
Також повідомляється, що J. P. Morgan виступив як провідний глобальний координатор і спільний організатор випуску цінних паперів, Raiffeisen Bank International виступив як спільний організатор і спільний лід-менеджер випуску цінних паперів, а Dragon Capital і ICBC Standard Bank – як спільний лід-менеджер з угоди.
“Ми беремо до уваги плани розвитку “Vodafone Україна”, що передбачають подальші інвестиції в 4G і впровадження інноваційних послуг. Ми вважаємо український ринок дуже пріоритетним відповідно до нашої стратегії міжнародної експансії. Ми твердо віримо в позитивний потенціал розвитку українського ринку”, – додав Джаббаров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас