Криклій: Київський вокзал за минулий рік згенерував понад 100 млн грн збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій: Київський вокзал за минулий рік згенерував понад 100 млн грн збитків

Казна та Політика
486
Уряд планує передати в концесію приблизно 8-9 залізничних вокзалів.
Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав в інтерв’ю Радіо НВ.
«Зараз зі Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією опрацьовуємо варіанти концесій. Там приблизно 8-9 вокзалів. Хочемо дати старт цього року. У нас київський залізничний вокзал за минулий рік згенерував понад 100 млн грн збитків. Так, він найбільший, але той пасажиропотік, який там є … Вибачте, але це просто соромно для керівництва УЗ говорити, що там якісь є збитки», – заявив Криклій.
Він додав, що в Києві дуже багато торгових центрів, які «шалені гроші» отримують за те, що здають в оренду торгові площі.
«Тільки зараз вони (Укрзалізниця. – Ред.) запустили оренду через Prozorro. Теж, до речі, питання до управлінських рішень. Чому раніше цього не зробили? Там оренда була просто смішна – 150 грн за кв. м. Воно не варто таких смішних грошей в таких місцях», – сказав міністр, додавши, що це пояснюється корупцією.
Нагадаємо, в середині жовтня 2019 року Мінінфраструктури погодило перелік з семи залізничних вокзалів, які будуть аналізувати експерти Світового банку на предмет варіантів їх передачі в концесію. Йшлося про вокзали в Харкові, Дніпрі, Вінниці, Запоріжжі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Миколаєві.
У «Інвестиційному атласі України», оприлюдненому Кабінетом Міністрів України, йдеться, що планується передати в концесію на 20 років центральний столичний вокзал Київ-Пасажирський, а також вокзали в Харкові, Хмельницькому, Вінниці, Дніпрі, Миколаєві та Чопі.
Криклій заявляв, що концесією київського вокзалу цікавиться інвестиційна компанія Emaar Properties (ОАЕ), яка побудувала найвищий хмарочос у світі Бурж-Халіфа.
Вокзал Київ-Пасажирський щорічно обслуговує 23,5 млн пасажирів. Його площа – 407 тис. кв. м, загальна орендна площа – 236 тис. кв. м.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас